Wintersportvakantie in Zweden

Wintersportvakantie in Zweden

Skiën en snowboarden doen de meeste vakantiegangers in Europese landen als Oostenrijk en Frankrijk, maar waarom kiezen wij niet voor een wintersportvakantie naar Zweden. Het wintersportgebied Åre in Zweden, is een uitermate geschikte vakantiebestemming voor de fanatieke wintersporter. Ten noorden van de Alpen ligt het skigebied dat geschikt is voor skiërs, snowboarders en ook langlaufers. Het maakt niet uit of je een beginner bent of juist een ervaren wintersporter. Ook gezinnen met kinderen kunnen zich prima vermaken in het skigebied Åre in Zweden.

Het adembenemende skigebied Åre is een genot voor iedereen. De pistes worden goed onderhouden en liggen er altijd geweldige bij. Het is een divers gebied met meer dan genoeg skiliften, er hoeft nooit lang gewacht te worden om weer opnieuw de piste op te kunnen. De verbindingen met de hotels zijn dik in orde, wat voor meer gemak en een ontspannen gevoel zorgt. De uitermate vriendelijke plaatselijke bevolking helpt graag waar het kan, schroom dan ook niet om af en toe wat te vragen.

Copper Suite Hotel in Åre

Tijdens een zorgeloze wintersportvakantie hoort een goed hotel, waar alles tot in de puntjes is geregeld. Het Copper Suite Hotel is zo’n hotel. Dit hotel beschikt over vele suites, waar vier personen in kunnen overnachten. De suites zijn vijftig vierkante meter groot, beschikken over een badkamer met twee douches, een Playstation 3 voor de kinderen en zelfs vloerverwarming. In het hotel zijn meerdere restaurants gevestigd en enkele bars. Daarnaast beschikt het hotel over een sportwinkel, waar ook ski’s gekocht of gehuurd kunnen worden. En als klap op vuurpijl, het hotel is tien meter verwijderd van de piste. Niet te vergeten, er is wifi beschikbaar voor de gasten!

Activiteiten tijdens de wintersportvakantie in Zweden

Wanneer eenmaal de keuze is gemaakt om een wintersportvakantie te boeken naar Zweden, dan is het tijd om de activiteiten eens aandachtig te bestuderen. Vanzelfsprekend is het mogelijk om hier op de ski’s te stappen, te gaan snowboarden of te gaan langlaufen. Maar een uitstapje op zijn tijd is ook leuk om te doen. Denk aan een lekker hapje in het centrum, een dagje winkelen in de stad of een bezoek aan de waterval van Jämtland. Voor de kids is het geweldig om een bezoekje te brengen aan de Millest Moose Farm, dit is een traditionele boerderij. Het is één en al genieten tijdens een wintersportvakantie in Zweden.

Wintersportgebied Åre

Het wintersportgebied Åre is ‘the place to be’ in Zweden. Het is dan ook het allergrootste aaneengesloten wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Het centrale gedeelte van Åre is dan ook erg populair onder de wintersporters, die al eens kennis hebben gemaakt een wintersportvakantie in het land. Zowel kinderen als volwassen op alle niveaus komen hier goed tot hun trekken. Los van skiën, snowboarden en langlaufen, kunnen hier ook activiteiten als een toch met een hondenslee worden gemaakt. De echte waaghals gaat zelfs paragliden, zelfs dat kan in Åre!

Deze wintersportbestemming kent meer dan honderd pistes, staat bekend als een kindvriendelijk gebied en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Allemaal geweldige redenen om te kiezen voor een wintersportvakantie in Zweden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *