Zeilen in Zweden

Zeilen in Zweden

FLOTTIELJE – BAREBOAT+PLUS – VERHUUR – MEEZEILVAKANTIES ERVARINGSTOCHTEN – ZEILTRAININGEN

Zeilen bij de westkust van Zweden

Zeilen in Zweden organiseert zeilvakanties vanaf het eiland Bohus-Björkö aan de westkust van Zweden. Hier begint de scherenkust van west Zweden, een prachtig en gevarieerd vaargebied met duizenden eilanden. We bieden een breed assortiment boten en activiteiten aan zoals, flottieljezeilen, bareboat-plus, verhuur, meezeilvakanties, ervaringstochten en zeiltrainingen. In de winter is het ook mogelijk om te IJszeilen in het noorden van Zweden bij de scherenkust van Luleå, Botnische zee.

De schepen

We bieden een breed sortiment schepen aan. Voorbeelden van schepen zijn de klassieke Marieholm IF of de nieuwe Hanse 300, een Comfort 32, een Scanner 38 en een Jeanneau 51 met schipper. Behalve deze schepen hebben we een groot keuze aan verschillende maten en leeftijden schepen.

Vaargebied en activiteiten

De westkust ten noorden van Gothenburg is het beste vaargebied van Zweden en misschien wel het mooiste van Europa. De zeilcondities zijn goed in de zomermaanden met veel zon, weinig regen en goede wind. Onze thuishaven – Bohus-Björkö, een eiland net ten noorden van Gothenburg – is via een veerverbinding gemakkelijk te bereiken en ademt al echt de eilandsfeer uit die zo typerend is voor ons vaargebied.

Onze activiteiten zijn gevarieerd, maar stellen altijd het ervaren van de mooie omgeving en het zeilplezier voorop. Er kan gekozen worden voor geheel zelfstandig varen zonder begeleiding, tot aan geheel verzorgde zeilvakantie met schipper op een groot jacht. Wie de gezelligheid van een groep wil kan kiezen voor flottieljezeilen, wat met name voor gezinnen heel geschikt is en wie alleen wil varen maar wel begeleiding op afstand wil kan kiezen voor bareboat-plus.

Daarnaast verzorgen wij verschillende zeiltrainingen en een ervaringstochten. Meer informatie en boeken: www.Z-travel.nl